Franky's Place

Alles en meer over wonen

Zo realiseer jij je eigen jungle thuis

Welcome to the jungle. Het kan zomaar eens opgaan wanneer je besluit kamerplanten kopen in de vorm van de strelitzia reginae. In de vorm zoals je deze plant voor thuis kunt kopen, worden ze maximaal 120 centimeter hoog en dertig centimeter wat betreft de diameter. Daarmee wordt de klant klein gehouden, want laat je de plant zijn gang gaan in de vrije natuur, dan wordt deze jungle plant zomaar drie meter hoog.

Mooie en grote bladeren waarachter je gemakkelijk even wegkruipt

Het moge ondertussen duidelijk zijn; de strelitzia reginae is afkomstig uit Zuid Afrika. Kenmerkend zijn de mooie, grote en wat vederachtige bladeren. De bladeren creëren het jungle effect. Een buitengewoon leuk en aantrekkelijk effect. En achter de bladeren trek jij je ook al gemakkelijk even terug. Als je het even hebt gehad met de rest van het gezin. In de zomer is deze kamerplant uiteraard buitengewoon geschikt om buiten te plaatsen. Zorg dat je de planten op het terras zet. Het zorgt onmiddellijk voor een onherkenbaar mooie sfeer.

De bloemen die de plant krijgt zijn fraai en in de kleuren oranje en blauw

Om te noteren; de strelitzia reginae bloeit vooral in het najaar. Dat levert parels van bloemen op in de kleuren oranje en blauw. De plant krijgt vervolgens in september opnieuw bloemen. Gemiddeld genomen bloeien de bloemen van de plant zo’n twee maanden. Zijn ze echt uitgebloeid, dan pak je de schaar en knip je ze. Doe je dit goed en verzorg je de plant verder ook goed, dan mag je de mooie bloemen een jaar later opnieuw welkom heten.

Stoere plant die aan weinig onderhoud al voldoende heeft om tot volle bloei te komen

Je haalt wel iets in huis. De stoere plant mag er zijn en is al snel blikvanger in je huis of op je terras dus. De bladeren zijn indrukwekkend en datzelfde geldt ook voor de bloemen. Het is wel verstandig om de plant op een lichte, wat zonnige plek te plaatsen. Zorg bovendien dat de plant eens per week een fikse scheut water te verwerken krijgt. De strelitzia reginae doet het goed bij een minimale temperatuur van 15 graden Celsius. Aan eens per maand wat voeding en dan in de periode van maart tot oktober heeft de plant al voldoende. Het onderhoud is dus niet moeilijk en weinig inspannend. Het is daarmee een ideale plant om in huis te halen als je thuis wilt zorgen voor een jungle effect.