Franky's Place

Alles en meer over wonen

Wat is een smart bed en wat kun je ermee?

Beddenwinkel Hengelo

Een smart bed, ook wel slim bed genoemd, is een bed die werkt op sensortechnologie om gegevens te verzamelen over jouw slaapgedrag. Deze gegevens worden vervolgens overgebracht naar jouw mobiele telefoon om ze in te zien. In het geval dat je slecht slaapt, zullen er tips worden gegeven over hoe je dit kunt verbeteren. Een smart bed heeft dus eigenlijk als hoofdfunctie dat het jouw nachtrust zal verbeteren door te kijken naar je gezondheid. Het kan ook dienen als entertainment, door bijvoorbeeld een tv er in te bouwen en andere apparaten te bedienen. Met een smart bed kun je veel kanten op.

Hoe werkt een smart bed?

Een smart bed wordt voorzien van een speciaal matras. Wanneer je erop ligt, verzamelt dit matras dus alle gegevens, waaronder: je hartslag, je ademhaling, en hoe vaak je in je slaap beweegt. Al deze data kun je weer terug vinden op je telefoon of smartwatch door middel van de bijbehorende app. Je bekijkt de kwaliteit van hoe je slaapt en kunt daaruit dus een conclusie trekken in hoeverre jij een goede nachtrust hebt. Hierbij let je op patronen. Wanneer heb je slechte nachten en wanneer betere? Als je kijkt naar de gegevens en ziet dat je na het sporten steeds slecht slaapt, moet je daar verandering in brengen.

Verbeter je nachtrust

Beddenwinkel Hengelo heeft een heleboel smart bedden die jou kunnen helpen met het verbeteren van je nachtrust. Door de verschillende functies die een smart bed heeft, kunnen jouw lasten en klachten verminderd worden, wat weer leidt tot beter slapen. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om voldoende te slapen en goed uitgerust te zijn. Lang slapen hoeft niet per se het probleem te zijn, maar bijvoorbeeld tussendoor wakker worden doordat je oncomfortabel bent. Met een smart bed worden veel van dit soort problemen opgelost. Het hoofddoel van een smart bed blijft ten slotte dat degene die er op slaapt, optimaal slaapcomfort ervaart.