Franky's Place

Alles en meer over wonen

Waar moet een gietvloeren bedrijf aan voldoen?

koffiefabriek-leef-anders-coating-vloer-500Wil je een gietvloer laten aanleggen? Een goede keus! Het is belangrijk dat je de tijd neemt om een gietvloeren bedrijf uit te kiezen. Deze kunnen verschillen op basis van prijs, kwaliteit en mogelijkheden. In dit artikel gaan we proberen uit te leggen waar je op moet letten bij het uitzoeken van vloerenspecialist en waar deze aan moet voldoen.

Kwaliteit staat voorop!

Uiteindelijk wil je jaren plezier hebben van je nieuwe gietvloer. Daarom is het belangrijk dat de kwaliteit van de materialen goed is. Ook zal de gietvloer op de juiste manier moeten worden aangelegd, en daar komt nogal wat bij kijken. In sommige gevallen is het beter om iets meer geld te investeren, want bij gietvloeren geldt de regel: goedkoop is duurkoop op de lange termijn. Bij deze een opsomming waar een kwalitatieve gietvloer aan moet voldoen:

• De gietvloer dient met een goede lak te worden afgewerkt (anders zal het niet krasbestendig zijn)
• Bekijk altijd het merk na. In principe geven wij de voorkeur aan een A-merk
• Pas op adervorming (vraag bij je leverancier na wat dit precies inhoudt)

Daarbij hangt de kwaliteit van een gietvloer af van de deskundigheid van de legger. Je kunt een kwalitatieve gietvloer kopen, maar als een legger niet nauwkeurig genoeg werkt, kunnen er in de toekomst alsnog problemen ontstaan.

Hoe selecteer je de vloerenlegger

Zoals je leest komt er nogal wat bij kijken bij het leggen van een gietvloer. Wij raden aan om bij verschillende gietvloeren bedrijven langs te gaan. Vraag naar voorbeelden van hun werk, vergelijk prijzen en praat met verschillende mensen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met Gietvloer Antwerpen.