Franky's Place

Alles en meer over wonen

Modern en veelzijdig met plisségordijnen

Ben je uitgekeken op de gordijnen zoals je oma en je moeder die ook hebben? Dan kun je kiezen voor de moderne uitstraling van plissegordijnen. Je hebt daarmee veel meer mogelijkheden dan met klassieke gordijnen, ze nemen minder ruimte in, en ze staan mooi in elk interieur. Een andere reden om te kiezen voor plisségordijnen op maat is de ruime toepasbaarheid. Dit soort gordijnen kun je gebruiken in kiep- en kantelramen en bij openslaande deuren. Ze zijn uitermate geschikt omdat ze op spanning blijven en dus niet gaan wapperen. Deze gordijnen zijn heel eenvoudig zelf te bevestigen, dus je doet het gewoon zelf. En heb je advies nodig? Daarvoor kun je natuurlijk altijd bij ons terecht. We helpen je graag.

Top-down of bottom-up met plissé
Plisségordijnen zijn leverbaar in een uitvoering met en zonder spandraad. In beide gevallen kun je kiezen voor een stofpakket dat vrij te bewegen is of alleen van boven naar beneden. De bediening kan naar keuze links of rechts worden aangebracht. En zoek je iets voor een raam waar je moeilijk bij kunt komen, dan zijn plissé gordijnen op mat met een vaste handgreep zelfs te bedienen met een stok. Met name als je ramen hebt aan de straatkant is het fijn om de inkijk te verminderen zonder het daglicht volledig buiten te sluiten. Plissé gordijnen zijn ook dan een ideale oplossing.

Plisségordijnen vergeleken met duplistof
Bij plisségordijnen is de stof altijd lichtdoorlatend. Als je toch je ramen volledig wilt verduisteren kun je kiezen voor een duplistof. Een ander voordeel van duplistof is de isolerende werking en de mogelijkheid de trekkoorden onzichtbaar aan te brengen tussen de twee lagen stof. Bij gewone plissé gordijnen is het trekkoord altijd zichtbaar. Zowel plissé als duplistof zijn in verschillende makkelijk te combineren kleuren leverbaar, variërend van helderwit tot intens zwart. Er is nog extra variatie door voor een structuur te kiezen. En als je het niet meteen zeker weet kun je bij ons een paar plissé stalen bestellen om thuis de kleur te selecteren die het mooiste staat bij jouw raam.