Franky's Place

Alles en meer over wonen

Met LED strips kun je sfeer creëren

Verlichting is altijd belangrijk. Of het nu gaat om verlichting waar je goed bij kunt werken of juist om sfeerverlichting. Wat veel mensen niet weten is dat je met LED strips ook een goede sfeer kunt maken. De LED strips zijn op veel manieren toepasbaar. Zo kun je ze heel goed gebruiken om een indirect licht achter de bank of achter de televisie te maken. Ook kun je LED strips gebruiken om de trap beter te verlichten. Je kunt LED strips aanschaffen met alle kleuren van de regenboog, maar ook met warm wit of juist koel wit licht. Hierdoor zijn deze strips goed toepasbaar op veel manieren.

Verlicht je tuin met LED strips

De tijd van het jaar dat we weer meer naar buiten kunnen zit er echt aan te komen. Nog even en het is zo lekker buiten dat je liever buiten dan binnen blijft. Ook als het 's avonds donkerder wordt. Om te voorkomen dat je niets ziet, kun je LED strips gebruiken om de tuin te decoreren. Je kunt de strips verlengen en verkorten naar wens. Zo kun je de complete veranda in het licht zetten. Door te kiezen voor gekleurde strips kun je de veranda een speciale sfeer geven. Geef je een feestje? Dan kun je de kleuren laten verlopen. Wil je wat rustiger kunnen zitten? Dan kies je natuurlijk voor een van de soorten wit licht.

Gebruik LED overal in huis

Het is sowieso verstandig om overal in huis de bestaande lampen te vervangen door LED lampen. Deze lampen zijn een stuk energiezuiniger dan de spaarlampen en halogeenlampen die in omloop zijn. Doordat LED lampen tegenwoordig ook dimbaar zijn, zijn ze nog beter toepasbaar in iedere ruimte van je huis. Nog niet zo lang geleden was iedere LED lamp vooral fel en gaf deze hard wit licht. Dit beeld hebben veel mensen nog steeds op hun netvlies, hierdoor denken we vaak dat LED licht óf hysterisch gekleurd of fel wit is.

Verschillende maten lampen voor verschillende toepassingen

Er zijn LED plafonnières, LED bureaulampen en LED lampen voor boven het aanrechtblad. Maar ook LED spotjes, voor zowel inbouw als opbouw zijn online te koop. Wil je alleen een los lampje? Dan kun je ook online prima terecht. De lampen zijn te gebruiken in iedere fitting. Natuurlijk wel rekening houdend met de fittingmaat van het armatuur. Om het geheel compleet te maken kun je hier en daar een accent aanbrengen door een LED strip te gebruiken.