Franky's Place

Alles en meer over wonen

Maak de tofste jungle kamer voor jongens.

kinder lamp

Een jongenskamer maken kan soms een uitdaging zijn, het aanbod voor jongens lijkt altijd veel kleiner dan dat het voor meisjes is. en welke kleuren houden ze van? En het lijkt er ook altijd op dat er geen accessoires voor jongenskamers te krijgen zijn. Maar niets is minder waar, heb je wel eens gedacht om een toffe combinatie van jungle en Safari te maken voor je jongen? Je kunt hier van alles in combineren én zowel de allerkleinste jongetjes als de stoere bijna tieners voelen zich hier in thuis. 

Verlichting in de jungle kamer?

Het lijkt een beetje vreemd om te beginnen met de verlichting, maar het creëren van sfeer in een kinderkamer is net zo belangrijk als iedere andere ruimte in huis. Dus ga op zoek naar mooie kinderlampen. Maak van tevoren een licht plan, denk na welke delen van de kamer je goed verlicht wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld een bureau zijn, een kledingkast of een fijne speelhoek waar misschien wel met kleine stukjes lego gespeeld wordt.

Land of Kids heeft een uitgebreide collectie aan kinderverlichting, je vind bijvoorbeeld plafond lampen in jungle thema, maar ook hanglampen met een jungle thema. En ook safari kleuren zijn er goed te vinden. Kleuren als groen, terracotta in vele varianten op deze twee kun je terug vinden in de verlichting van Land  of kids. Wanneer de kinderkamer een hoog plafond heeft kies je het beste voor een hanglamp, zijn de plafonds wat lager zoals in de meeste nieuwbouwhuizen dan kom je goed weg met een plafond lamp. Bij grotere kamers kun je een combinatie maken. Een jungle lamp voor aan het plafond als hoofdverlichting en bijvoorbeeld een hanglamp speels geplaatst boven een speelhoek.

Kleuren en accessoires jungle kamer

Bedenk ook van tevoren of de hoofdkleur in de jungle kamer voor kinderen groen wordt of juist terracotta bruin? Wij gaan hier uit van groen en dan combineren met een houten of laminaatvloer in bijvoorbeeld antiek eiken. De muren geven we een mooie groene kleur, we combineren dan met een houten bureau en deze mag best een tikkie nostalgisch zijn. Ook een houten bed past hier goed bij, hierop leg je dan weer een mooi dekbedovertrek met ofwel een drukke jungle print of wel een mooie effen groene kleur.

De muren kun je versieren met kunstplanten, denk hierbij aan groene neplianen en klimop. Plaats een mooie Kunst plant in een rotanmand of bamboe gevlochten mand. Ook zijn er genoeg posters te krijgen voor de kinderkamer in een leuk jungle thema, deze posters hangen aan de muur met houten posterhangers. Of kijk eens naar dierenkoppen voor aan de muur.

Foto behang in jungle thema

Wil je direct een heel duidelijk jungle thema creëren in de kinderkamer kijk dan eens rond op internet voor foto behang. Er zijn meerdere varianten te krijgen in of wel hele drukke jungle prints of wel mooie foto’s van de big five safari dieren en op deze manier heb je direct het thema heel duidelijk in de kinderkamer. Combineren van accessoires daar omheen wordt dan heel erg eenvoudig.

Veel succes met het creëren van deze stoere kamer voor jouw jongen.