Franky's Place

Alles en meer over wonen

Huren in Tilburg: drie tips

gezellige kamer huren

Een huis huren is nog nooit zo lastig geweest. Niet alleen omdat er weinig aanbod is maar ook omdat de prijzen veel hoger liggen dan voorheen altijd het geval was. Bij huren in tilburg is dat niet anders. Deze grote stad is inmiddels ook volledig overgenomen en is bijna net zo duur als steden in de Randstad. En toch kun je ook nog huren in Tilburg, als je maar weet hoe je moet zoeken. Met deze tips lukt het je alsnog om iets te vinden!

ga een kamer huren

Heb geduld

Het klinkt stom maar je moet gewoon geduld hebben. Iedereen reageert op alles, woningen worden voor je neus weggekaapt, maar je moet een ding onthouden alsof het een mantra is: er is een geschikte woning voor jou. Ergens daar in Tilburg is jouw toekomstige woning. Raak niet in paniek, geef het niet op en ga gewoon naar zoveel bezichtigingen als nodig is.

Zet je netwerk in

Flauw is het wel maar ook nodig: je netwerk inzetten. Via een bekende een woning krijgen is niets om je voor te schamen en vaak heb je nog een bepaalde voorrang ook. Veel huiseigenaren hebben liever iemand in hun woning die ze al kennen dan een compleet vreemde. Dat is ook helemaal niet gek dus maak daar gebruik van.

huur kamer

Schrijf je overal in

Zoek de beste makelaars in de stad en schrijf je in. Laat je niet gek maken door de websites waar je alleen maar oud woningaanbod ziet: soms is het nieuwste aanbod zo snel weg dat ze het helemaal niet op de site zetten.